En förnuftets röst om Ryssland

Nyligen genomförde Nato i samverkan med bland andra Sverige den största krigsövningen till havs sedan andra världskriget, Baltops 15, med 17 länder. Det skedde inom synhåll från den ryska kusten.
För någon vecka sedan skedde en liknande militärövning i Natoregi i Norra Sverige och Norge – Arctic Challenge Exercise – där flygstridskrafter från 9 olika länder deltog. Även den utspelades ett stenkast från Ryssland.

En kommentar om: “En förnuftets röst om Ryssland

  1. Arctic Challenge Exercise är nordiskt samarbete. Sverige/Finland/Norge arrangerade tillsammans denna övning i år under Norsk ledning (2013 under svensk ledning). I övningsledningen ingick, förutom norsk personal, personal från både Sverige och Finland.
    Läs mer här.
    http://www.forsvarsmakten.se/ace15

Kommentera