Natoutredningen

Välkommen till oss och vår sida där du kan få reda på allt som finns att lära sig om Nato. Nato är ett ord som dyker upp då och då men som många kanske inte riktigt kan förklara vad det innebär eller står för. Här kan vi stå till tjänst – med hjälp av denna sidan kommer du lära dig allt om Nato. Vi kommer ta dig med på en resa ända från början fram till nutiden och även försöka ge en inblick i Natos framtid. Det finns mycket att veta om denna allians och vem vet när det kommer komma till användning för dig. Världen är i konstant förändring och det som kan tros vara oviktigt nu kan bli väldigt viktigt i framtiden.

Nato står för Nordatlantiska fördragsorganisationen, eller North Atlantic Treaty Organization som den heter på engelska. Detta är en militär allians som funnits sedan år 1949, alltså under många år. Fördragsorganisationen bildades dock inte förrän år 1951 och i stort går den ut på att medlemsländerna ska skydda och försvara varandra i händelse av yttre angrepp. Den grundades mycket på grund av rädsla för Sovjetunionen och att länderna insåg att deras neutralitet inte hade hindrat Tyskland från att angripa dem. Sverige gick dock inte med då vi hade neutralitet under den tiden och inte blev angripna under Andra Världskriget. Sverige har fortfarande inte som mål att gå med i Nato även om många andra länder anslutit sig sedan bildandet.

Medlemsländer

Nato har i nuläget en del medlemsländer, närmare bestämt 29 stycken. Det har alltså vuxit en hel del sedan början då endast 12 länder var medlemmar i alliansen. Här på vår sida dedikerad till Nato kan du läsa allt om medlemsländernas tillkomst och hur ett land går till väga för att bli medlemmar. Redan nu finns det en del länder som står i processen att gå med och varför det är intressant för dem går vi in djupare på i andra kategorier. Vi på Natoutredningen.se har som mål att förse våra läsare med all kunskap om Nato så att de kan redogöra för allt gällande denna militära allians. Det är intressant och bra att veta även om Sverige inte är med.

Vem har makten i Nato?

Natos huvudkontor ligger i Belgiens huvudstad Bryssel – men vilka länder har egentligen mest makt i Nato? Detta är något vi kommer att publicera artiklar om här på sidan. Du kommer också kunna läsa om hur organisationen är uppbyggd och vilka uppgifter den har. I dagsläget är Natos generalsekreterare den före detta statsministern i Norge, Jens Stoltenberg, och det har han varit sedan år 2014. Men finns det andra personer i Nato som varit historiskt betydelsefulla? Om du tittar runt på vår sida kommer du hitta artiklar som behandlar även detta och du kan lära dig mer om vilka personer som haft betydelse. Det finns som sagt mycket att lära sig om Nato och hur det fungerar och vilket inflytande de har i Världen.

Fördelar och nackdelar

Som med allt annat finns det givetvis både fördelar och nackdelar när det kommer till Nato. Dessa tar vi upp och går grundligt igenom, leta reda på en artikel som behandlar detta så kommer du kunna läsa mer och även ta ställning till vad du tycker. Vi kommer också publicera artiklar om vilken roll Nato har i konfliktländer och även hur Nato ser ut idag och spås se ut i framtiden. Med alla osäkerheter i världen kan det kanske vara bra med en militär allians. Vi levererar endast fakta och lämnar tyckandet åt dig som läsare, denna sidan är skapad för din skull så att du kan lära dig allt om denna alliansen.

Sammanfattning

Vi hälsar dig än en gång välkommen till vår hemsida Natoutredningen.se, och hoppas att du kommer få ut mycket nöje av ditt besök hos oss. Här hittar du allt som är värt att veta om Nato och du kommer lära dig mycket om du tar del av våra artiklar. Vi tar bland annat upp både fördelarna och nackdelarna med Nato, samt berättar om medlemsländerna och hur ett land blir medlem i Nato. Du kommer givetvis också kunna ta del av Natos historia, men även dess nutid och framtid här hos oss. Denna sidan är skapad för dig och vi hoppas du kommer lämna sidan med mer kunskap i bagaget. Tack för att du besöker oss och mycket nöje!

LEAVE A REPLY

Your email address will not be published. Required fields are marked *